Direktlänk till inlägg 11 september 2010

Alla möte.

Av Maria och Jimmy - 11 september 2010 22:16

Alla veckans möte är avklarade.

De både mötena med specialpedagogerna gick bra. Lite nya saker att tänka på i vardagen med Saga. Återkommer med det en annan dag.

Mötet med chefen gick väl bra, vet inte riktigt vad jag ska säga... Inte kommer de ärndra beslutet på hennes timmar. Förskolan måste göra en plan för hur de ska lägga upp arbetet. Jag föstår verkligen inte hur de ska hinna med Saga plus alla andra, 7 nyinskolade ettåringar och 6 tvåringar, på 2 personal...  Chefen skulle prata med bitr. rektor och sedan höra av sig till oss igen.


Lite nyfiken: hur många timmar reurs har ditt barn? Finns det någon förstärkning i barngruppen?


Fick frågan av chefen: tror du Sagas utveckling påverkas av hur många timmar resurs hon har? Ju mer jag tänker på det ju säkrare blir jag på att det gör det. Hon behöver någon som visar henne, som sätter ord/tecken på sakerna/händelserna runt omkring henne, som ser till hennes bästa, ser till att hon fortsätter att utvecklas, ger Saga nya utmaningar osv. Saga tar inte nästa steg själv, hon behöver någon som visar henne, gång på gång, i nya situationer och i nya miljöer!



Idag har jag och Isac haft en mysig lördag! Skogsmulle, lite shopping, en lång stund på Toys r us och Mc Donaldsbesök!


Kram Maria

 
 
Anna

Anna

11 september 2010 23:13

M och hans två DS-kompisar delar på två heltidsresurser, vilket då blir en 2/3-delstjänst. En av dessa personer är specialpedagog, lyxigt värre, den andra tjejen pluggar in barnskötarutbildningen parallellt.
Sen blir det ju oftare så att resurserna rycker in för de "vanliga" barnen än tvärtom, men målet är att all personal ska kunna vara med, hjälpa och kommunicera med "våra" killar.
/Anna

http://iannashuvud.wordpress.com

 
Anna igen

Anna igen

11 september 2010 23:17

Jo just - jag glömde ju att skriva - det vanliga är annars att behovet ÖKAR med åldern, ju högre "nivå" barnet når, desto mer stöd behövs. Men det vet du säkert redan.
KRAM och lycka till.
/Anna

http://iannashuvud.wordpress.com

 
Helena

Helena

12 september 2010 14:50

Som jag skrev tidigare har Lova 30 resurstimmar. Dom är 4 personal på 14 barn varav 2 är förskolelärare. Alla barn födda -08. Dom jobbar efter att alla ska vara lika engagerade i Lova men en har huvudansvar. Så hon är inte med bara en och samma person på dagarna. Börjar inse att vi har det ganska så bra...

http://lillaell.blogspot.com

 
Ingen bild

Morfar

13 september 2010 08:44

Hello Oxie en sak jag inte förstår när det gäller våra änglar och då menar jag alla som behöver hjälp inom vårt land vi kan ha en massa insamligar till olika länder och då finns det pengar titta hur mycket tv ordnar varför finns det inte till våra egna som behöver hjälp. Tack till er som orkar och har energi att jobba och gör ett kanon jobb med våra barn barn och barn som har det lite jobbigare än vissa barn. Än en gång tack till Eva och all personal där våra änglar är det är svårt att skriva vad man känner men när man kommer och hämtar så känner man värme tusen tack kram Morfar.

 
Ingen bild

Lotta Ekblad

14 september 2010 16:41

Vilken trevlig blogg. Hade 2 barn på dagis på 90 talet. Båda hade speciella behov. Då fanns det timmar och ena barnet hade egen assistent som följde med till skolan sen. Den fick vi behålla i 4 år! Lycka till och stå på era timmar!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards